Pieczarka Siedlecka

Banner podstrony

Pieczarka brązowa

Zdjęcie główne podstrony

Pieczarka brązowa – od klasycznych białych pieczarek różnią się nie tylko mocniejszym kolorem, ale i aromatem, co czyni je idealnym dodatkiem do potraw o intensywnym smaku, jak sosy czy jako dodatek do jajecznicy z truflami. Ponadto ma znacznie więcej witaminy D i B2, niż pieczarka biała.

Średnica grzyba to średnio: 40-60 mm.

Pieczarka brązowa może być pakowana w plastikowe tacki (po 200g, 250g, 400g lub 500g) umieszczone wewnątrz skrzynki lub kartonu. W klasie przemysłowej pieczarka biała jest pakowana luzem w skrzynkę (po 3 kg).

Zawartość składników odżywczych w 100 g świeżych pieczarek

  • Energia: 22 kcal
  • Woda: 92,43 g
  • Białko: 3,09 g
  • Tłuszcz: 0,34 g
  • Węglowodany: 3,28 g
  • Cukry: 1,65 g
  • Błonnik: 1 g
  • Witamina C: 2,1 mg (3%)
  • Witamina D: 0,2 µg (1%)
  • Żelazo: 0,5 mg (4%)
  • Magnez: 9 mg (3%)
  • Fosfor: 86 mg (12%)
  • Potas: 318 mg (7%)
  • Sód: 3 mg (0%)
  • Cynk: 0,52 mg (5%)

Sposób pakowania

Zdjęcie oferta6.jpg
Zdjęcie 07.jpg
Zdjęcie 01.jpg
  • Luz
    • skrzynka 3kg
  • Tacka plastikowa
    • 200g, 250g, 300g, 400g, 500g
    • kolor tacki: czarny, niebieski, transparentny
  • Opakowanie zbiorcze
    • skrzynka PL
    • karton
    • skrzynki IFCO

Pozostała oferta

Zdjęcie

Pieczarka biała

Więcej
Zdjęcie

Boczniak

Więcej
Korzystając z serwisu zgadzasz się z polityką cookies