Pieczarka Siedlecka

Banner podstrony

Pieczarka biała

Zdjęcie główne podstrony

 

Pieczarka biała ma łagodny smak i dobrze komponuje się z innymi potrawami. Jej smak wzmaga się po ugotowaniu. Idealnie nadają się do: gotowania, pieczenia, mrożenia, suszenia, konserwowania.

Średnica grzyba: małe – do 2-4 cm, średnie – do 6 cm, duże – do 10 cm.

Pieczarka biała może być pakowana w plastikowe tacki (po 200g, 250g,  400g lub 500g) umieszczone wewnątrz skrzynki lub kartonu. W klasie przemysłowej pieczarka biała                         jest pakowana luzem w skrzynkę (po 3 kg).

Asortyment

Zdjęcie Pieczarka biała 20–40 mm

Pieczarka biała

20–40 mm

Zdjęcie pieczarka biała krojona

Pieczarka biała krojona

Zawartość składników odżywczych w 100 g świeżych pieczarek

  • Energia: 22 kcal
  • Woda: 92,43 g
  • Białko: 3,09 g
  • Tłuszcz: 0,34 g
  • Węglowodany: 3,28 g
  • Cukry: 1,65 g
  • Błonnik: 1 g
  • Witamina C: 2,1 mg (3%)
  • Witamina D: 0,2 µg (1%)
  • Żelazo: 0,5 mg (4%)
  • Magnez: 9 mg (3%)
  • Fosfor: 86 mg (12%)
  • Potas: 318 mg (7%)
  • Sód: 3 mg (0%)
  • Cynk: 0,52 mg (5%)

Sposób pakowania

Zdjęcie gal1.jpeg
Zdjęcie gal2.jpeg
Zdjęcie gal3.jpeg
Zdjęcie gal8.jpeg
  • Luz
    • skrzynka 3kg
  • Tacka plastikowa
    • 200g, 250g, 300g, 400g, 500g
    • kolor tacki: czarny, niebieski, transparentny
  • Opakowanie zbiorcze
    • skrzynka PL
    • karton
    • skrzynki IFCO

Pozostała oferta

Zdjęcie

Pieczarka brązowa

Więcej
Zdjęcie

Boczniak

Więcej
Korzystając z serwisu zgadzasz się z polityką cookies